
Eggnog, eller äggtoddy, en klassiker till påsk och jul men ärligt talat, den funkar ju alla tider på året. Inte minst när du gör den på riktigt fin bourbon. Älskar du inte muskotnöt? Då kan du använda kanel istället.
Michter’s Eggnog – Äggtoddy med bourbon
Till 2 drinkar:
- 1 ägg
- 1,5 msk strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 1/2 dl vispgrädde
- 2 krm mald muskotnöt
- 8 cl Michter’s bourbon
- Kanel och socker till glasen
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Hetta samtidigt upp mjölk, grädde och muskot.
- När mjölken nästan kokar, ta från plattan och häll i pö om pö i äggfluffet. Vispa samtidigt hårt.
- Ställ kallt och låt mjölkblandningen bli helt kyld.
- Blanda lika delar kanel och socker på en assiett och fukta glaskanten med vatten på pekfingret innan du trycker glaset mot sockret. Sockra minst halva glaset.
- När mjölkblandningen är helt kall, häll 4 cl bourbon i varje glas, vispa upp mjölkblandningen med elvisp och toppa upp varje drink med den. Skopa upp lite av skummet på varje drink.
Fler varianter på Äggtoddy/Eggnog
Äggtoddy med calvados
Äggtoddy med apelsin och rom
-
Michters US*1 Kentucky Straight Bourbon599,00 kr