Äggtoddy/Eggnog kan göras med många sorters sprit, men här väljer vi en fruktig calvados som ger en fantastiskt balanserad drink. Perfekt till påsk, men även vid andra tillfällen. Efter en lång, frisk promenad till exempel.
Äggtoddy med calvados
Till 2 drinkar
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 2 äggulor
- 3 msk socker
- 8 cl calvados, t ex Anée Fine Calvados Cuvée des Capucins
- Rivet apelsinskal eller riven muskot
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.
- Värm upp mjölk och grädde med den delade vaniljstången + frön.
- Vispa äggulor och socker pösigt i en kanna.
- Häll över hälften av mjölken genom en tesil. Vispa igen. Häll över resten och vispa upp ett bra skum.
- Mät upp 4 cl calvados i två glas. Häll över gräddmjölken och skopa upp skum på toppen.
- Riv över apelsinskal eller muskot och servera genast.
Fler varianter på Äggtoddy/Eggnog
Äggtoddy med apelsin och rom
Michter’s Eggnog – Äggtoddy med bourbon
-
Anée Cuvée des Capucins Calvados234,00 kr