
Den här varianten på eggnog, Äggtoddy med apelsin och rom, blir extra frisk och fruktig tack vare färskpressad apelsinjuice. Mörk rom som Negrita Dark blir perfekt i den här drinken. En riktig påskkaramell!
Äggtoddy med apelsin och rom
Till 2 drinkar:
- 1 ägg
- 1,5 msk strösocker
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl färskpressad apelsinjuice
- 8 cl Negrita Dark
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Hetta samtidigt upp mjölk och grädde.
- När mjölken nästan kokar, ta från plattan och häll i pö om pö i äggfluffet. Vispa samtidigt hårt.
- Ställ kallt och låt mjölkblandningen bli helt kyld.
- När mjölkblandningen är helt kall, tillsätt apelsinjuice och vispa med elvisp.
- Häll 4 cl Negrita Dark i varje glas och toppa upp drinkarna med mjölkblandningen. Skopa upp lite av skummet på varje drink.
Fler varianter på Äggtoddy/Eggnog
Äggtoddy med calvados
Michter’s Eggnog – Äggtoddy med bourbon
-
Negrita Dark Rum136,00 kr