Wagner Stempel kommer från Siefersheim i nordvästra Rheinhessen, strax sydost om Bad Kreuznach. Området kallas på grund av sin natur med skogs- (och vingårds-) täckta bergiga kullar för ”Rheinhessische Schweiz”.

Familjen Wagner har odlat frukt och vin i byn sedan mitten av 1800-talet. Först på senare år har de fokuserat mer på kvalitetsviner. Så sent som för 25 år sedan sålde de nästan allt sitt vin ”ab Hof”, det vill säga direkt från gården. Idag är det Daniel Wagner med familj som driver egendomen, sedan flera år ekologiskt certifierad samt medlemmar i VDP.
Vingårdarna domineras av vulkaniska bergarter, främst porfyr och ryolit. Höllberg är det varmaste vingårdsläget och ger kraftfullt tropiska viner med spännande ”vulkanisk” sälta och mineralitet. Heerkretz är ett betydligt svalare läge. En mestadels mycket brant vulkanisk sluttning där vinden från Nahe-dalen har fritt spelrum in från väster och ger något delikatare viner.
Egendomen domineras av Riesling, men det odlas även Silvaner, Scheurebe, Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Noir och till och med Merlot i det varma Höllberg. Allt vingårdsarbete sker helt manuellt och de försöker plocka sent med full mognad.
