Eduardo Scuotto bosatte sig i Irpinia tack vare sin passion för vin och sin önskan att uppleva samspelet mellan människa och natur. Med stöd av sin familj, särskilt av sonen Adolfo som delar samma passion, har drömmen blivit verklighet och med den ett framgångsrikt vineri.
Tenuta Scuotto vill förse marknaden med produkter som är annorlunda, men ändå har autentiskt uttryck för terroiren. Varje aspekt av deras produktion kännetecknas av respekt för ursprunget, samtidigt som man undviker likriktning.
Det viktigaste för dem är att respektera druvsorten och de lokala odlingstraditionerna. Normalt är det svalt under skörden i Avellino och tidigare var jäsningen av druvsaften mycket långsam och pågick i cirka 3–4 månader. De gör vinet på samma historiska sätt men de kontrollerar jäsningstemperaturen eftersom de inte vill ha samma defekter som man tidigare ofta fick.
Varje aspekt av deras produktion kännetecknas av respekt för deras terroir, samtidigt som likriktning undviks. För att uppnå den höga kvalitet man strävar efter arbetar man med begränsad skördekvantitet, uppmärksamhet på detaljer, selektiv skörd som görs för hand och slutligen lagring, antingen på jästfällning eller stora fat.
Tenuta Scuotto är en relativt ung producent som redan rönt stora framgångar både i Italien och internationellt.