Portugisiska Quinta de la Rosa är en banbrytande enskild Quinta-vingård, känd för sina exklusiva viner och portviner. Den är också känd för sitt idylliska hotell och sina restauranger.
Vinmakaren Jorge Moreiras filosofi är enkel: låt terroiren uttrycka sig i flaskan och undvik överdriven extraktion, tanniner eller ekanvändning. Balans och jämvikt är avgörande, och genom att säkerställa god syra och mineralitet visar vinerna alltid La Rosas signatur av elegans och fräschör.
Quinta de la Rosas portviner, liksom deras viner, visar terroirens anmärkningsvärda fräschör och mineralitet. En längre jäsperiod, tillsammans med extrem försiktighet vid tillsatsen av druvspriten, agaurdente (den 77-procentiga druvsprit vilken stoppar den naturliga jäsningen), resulterar i balanserade portviner utan överväldigande sötma.
Jorge Moreiras smakar och känner ständigt på druvorna för att övervaka mognaden av smakerna, tanninerna och färgen på frukten. Med hans expertis, som stöds av analyser av druvornas socker- och syranivåer, kan druvorna plockas när de är som bäst.
Skörden på La Rosa börjar vanligtvis i mitten av september och pågår i cirka fyra till sex veckor. Vita druvor brukar plockas först, följt av druvor för rött vin, och avslutas med de som används till portvin. Eftersom alla druvor på La Rosa handplockas kan man vara extremt selektiv. Det har också den fördelen att det är den skonsammaste formen av skörd, vilket innebär att druvorna kommer till vineriet i bästa möjliga skick.
Många av La Rosas viner har en enorm potential att lagras och gynnas av att få ligga några år i flaskan innan de öppnas.
Genom åren har La Rosas viner och portviner fortsatt att få 95+ poäng och har ökat i anseende, vilket resulterat i en inbjudan att ansluta sig till de 273 bästa vingårdarna i världen via Wine Spectators New York Wine Experience.