Jacques Bally grundade J. Bally på Martinique 1902. För att producera sin rom använde han samma metod som man tillverkade eaux-de-vie och Cognac med i Frankrike. Bally destillerade färsk sockerrörsjuice för att producera en exklusiv rom.
1917 började Jacques Bally lagra sin rom på ekfat. Det gav både färg och smak. 1924 förpackades rommen för första gången i de karakteristiska rektangulära flaskorna som blivit ett kännetecken för J. Bally. Destilleriet stängde 1989 och tillverkningen sker nu hos Distillerie du Simon.
“Rhum Agricole” handlar om fräschhet men samtidigt djup och komplexitet. J.Bally var ett av de första destillerierna på Martinique att producera “Rhum Agricole” från färsk sockerrörsjuice. Inspirerat av traditionella produktionsmetoder från Cognac hade destilleriets grundare, Jacques Bally, en tanke redan 1917 att lagra sin rom på ekfat. Den långsamma lagringen på ekfat är något som karaktäriserar J.Bally genomgående och ger dem en fin och komplex rom.
Många anser att “Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Rommen kommer från ön Martinique som ligger i Karibien och som tilldelas den prestigefyllda franska “appellation d’origine contrôlée”.
La Martiniquaise är ett anrikt spritföretag som grundades 1934 och fortfarande är familjeägt. Med grupperingen La Martiniquaise och Bardinet är de Frankrikes näst största spritföretag efter Pernod Ricard. På den svenska marknaden är de mest kända för varumärkena: Anée Calvados des Capucins Fine, J. Bally – konnässörsrom från Martinique och Glen Moray – Speyside single malt från Skottland.
-
J. Bally 12 Ans Rhum Vieux Agricola Pyramide 45%769,00 kr
-
J. Bally 7 Ans Rhum Vieux Agricole Pyramide649,00 kr
-
J. Bally Rhum Agricole Ambré379,00 kr