Familjen Visco hade gjort vin i 150 år när familjens sista arvinge Giovanna gifte sig med Giuseppe ”Beppino” Coffele. 1971 tog de upp produktionen igen efter att vingårdar och vineri hade legat i träda i trettio år. 1994 tog sonen Alberto över arbetet och sedan 2001 är även dottern Chiara en del av familjeföretaget och sköter allt rörande försäljning och export.
En ekologisk pionjär!
Coffele var den första certifierade ekologiska producenten i Soave. Idag odlar familjen cirka 25 hektar i ett sammanhängande markområde i Castelcerino samt fyra hektar i Campiano i Valpolicella. Till sin Soave använder Alberto 100 procent Garganega.
Castelcerino tillhör de högst belägna vingårdarna i hela Soave, uppemot 400 meter över havet, och är belägna i syd och sydvästläge. Jordmånen består av både kalkrik jord i södra delen av vingården och vulkanisk basalt i den norra. De flesta stockarna är uppbundna i klassisk pergola veronese, och alla druvor plockas för hand. De använder hästar för arbetet i vingårdarna och hästarna hjälper till att producera gårdens eget gödsel. Man har även får som betar i vingårdarna och bidrar med gödsel.