Benjamin Leroux är en väldigt talangfulla vinmakaren som har högt anseende och besitter stor kunskap om vinerna från Côte d´Or började sin bana redan vid 15 års ålder då han fick jobb hos legendariska Domaine du Comte Armand i Pommard.
För Benjamin Leroux är terroir väldigt viktig samt att hans viner skall leverera ren frukt och typicitet. Generellt är hans viner åt det mer koncentrerade, lagringsdugliga hållet snarare än det lättare mer esoteriska.
Efter en examen i önologi och sitt arbete på vingårdar ibland annat Oregon, Bordeaux och Nya Zeeland fick han 1999, blott 26 år jobbet som vinmakare hos Comte Armand.
I dag driver Leroux en egen negociant-verksamhet från en ny vinkällare i hjärtat av Beaune, samtidigt som han fortsatt konsultera åt Comte Armand vilket säger en del om hans rykte och renommé. Han har både vingårdar han äger samt sådana han arrenderar, han köper även druvor, från bönder som han har nära samarbete med. En stor del av vingårdarna är ekologiska och/eller biodynamiska och andelen växer stadigt bland de odlare vars druvor köps in, då omläggning till ekologisk odling är en förutsättning från Benjamins sida.
Leroux är specialiserad på Puligny och Volnay men täcker in ett stort antal övriga appellationer, 20 olika närmare bestämt. Produktionen av de flesta av Leroux cuvéer är minimal, endast två till fem fat per vin. Första årgången släpptes 2007 och bestod endast av 120 fat
För Benjamin är terroir väldigt viktig samt att hans viner skall leverera ren frukt och typicitet. Generellt är hans viner åt det mer koncentrerade, lagringsdugliga hållet snarare än det lättare mer esoteriska.