• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till sidfot
Privat
Restaurang
Moestue & Cask

Moestue & Cask

Importerar öl, vin och sprit från hela världen

  • Hem
  • Sortiment
    • Produkter
      • Vin
      • Öl
      • Sprit
      • Cider
      • Mixers
      • Alkoholfritt
    • Producenter
  • Aktuellt
    • Aktuellt
    • Lanseringar
    • Event
  • Restaurang
    • Restaurang
    • Sortimentslistor
      • Öl & Cider v 22
      • Fatöl v 22
      • Vin v 22
      • Sprit & mixers v 22
    • Våra producenter
      • Vinproducenter
      • Ölproducenter
      • Spritproducenter
  • Press
  • Dryckesklubben
    • Dryckesklubben
    • Drinkrecept
  • Miljö & Hållbarhet
  • Om oss
    • Kontakt
    • Om oss
    • Vi som arbetar här
    • Historia
    • Moestue Group
  •  English
    • About us
    • History
    • About Moestue Group
Privat
Restaurang

Weingut Ansgar Clüsserath

Weingut Ansgar Clüsserath har varit i samma familjs ägor sedan 1670 och är beläget i Trittenheim. Den samlade kunskapen om området och rieslingdruvan har gått i arv från generation till generation i familjen. I dag har man vingårdar i några av dom bästa lägena i Mosel, så som Piesporter Goldtröpfchen och Trittenheimer Apoteheke med vinrankor som är upp emot 100 år gamla.

Det är i dag dottern i familjen, Eva Clüsserath-Wittmann som sköter om familjens vingårdar och det gör hon med bravur. Hon är utbildad önolog sedan millenieskifftet. Eva är inte bara expert på sitt eget område Mosel utan har också stor kunskap om områden som Pfalz genom sitt arbete i VDP Pfalz och Rheinhessen. Hon är gift med Philipp Wittmann som är en framgångsrik producent i Westhofen i Rheinhessen.

Sedan Eva tog vid har hon blickat framåt vad gäller ett mer ekologiskt och hållbart tänk i vingårdarna och på samma gång värnar hon om det traditionella. Hon har helt övergått till naturlig jäst och efter en tids skalkontakt lagras druvmusten i så kallade ”Mosel Fuder” använda 1000-liters ekfat där jäsningen tar vid. Efter en längre tid på jästfällningen buteljeras vinerna efter endast en lätt filtrering på sensommaren. Denna långsamma och naturliga vinmakningsprocess är ett gammalt kulturarv i Mosel som Eva återupptäckt.



www.ansgarcluesserath.de


Footer

Moestue & Cask AB
Tellusborgsvägen 69
126 29 Hägersten
08-530 33 500

© 2025 Moestue & Cask · Produktion: Xponent & Goran Gozo · GDPR & cookies · Press