Lochlea destilleri, beläget i den natursköna regionen Ayrshire i Skottland, är ett av de yngsta destillerierna i landet.
”På Lochlea har vårt destilleri under de senaste åren producerat, fatlagrat och lagrat vår sprit och tålmodigt väntat på att få dela frukterna av vårt arbete med världen!”

Inledningsvis leddes arbetet av destillerichefen Malcolm Rennie med sin erfarenhet och expertis, numera under ledning av den tidigare destillerichefen för Laphroaig, John Campbell. Med över 27 års erfarenhet av att bygga upp ett av de tio bästa skotska whiskyvarumärkena i världen, bidrar John med en djup kunskap och en brinnande ambition att hjälpa Lochlea att uppfylla sin potential.
Kärlek, omsorg och uppmärksamhet från fält till fat har varit av yttersta vikt för att skapa denna whisky. Den familjeägda gården odlar och skördar sitt eget korn, och resterna används som foder till lokala boskap. Vattnet hämtas från vattenreservoarer i den kalkrika jorden djupt under bebyggelsen.
Lochlea var en boskapsfarm när familjen först förvärvade det år 2006. Med en utsträckning på cirka 222 tunnland insåg de att för att en gård av den storleken skulle vara livskraftig behövde de göra något helt annorlunda.
Byggandet påbörjades år 2017 och omvandlade det tidigare grisstallet, ladugården och gödselstacken i hjärtat av gårdens byggnader till destilleriet, samtidigt som boskapsskjulen omvandlades till lagerbyggnader. Lochlea säkrade alla tillstånd 2018 och destilleriet togs i drift i augusti 2018.
