Familjerna Stichbury och Jackson har i mer än 160 år brukat jorden i Marlborough i Wairau-dalen. Familjerna planterade sina första vinrankor för ungefär 30 år sedan och har producerat vin sedan 1998.

Alla viner är så kallade estate wines och druvorna kommer från någon av deras tre vingårdar i området. Homestead som är den äldsta och är planterad med sauvignon blanc, chardonnay, riesling och pinot noir och ligger längs floddeltat i Wairau-dalen. De två andra Eversby och Somerset ligger i Waihopo och här hittar man förutom sauvignon blanc även pinot noir av burgundiska kloner. Familjen odlar utefter ett ekologiskt och hållbart perspektiv och tillämpar också låga skördeuttag, jäsning i så kallad small batch och med ett minimum av påverkan.
Nya Zeeland är det land i den nya världen som mest påminner om den gamla världens vinländer. Vinmakarna här har satsat på viner som är mer återhållsamma och franska i sin stil än många av de andra länderna inom nya världen. Man utmärker sig också genom att konkurrera med kvalitet snarare än med pris och de senaste årtiondena har Nya Zealand etablerat sig ett land känt för sin kvalitet.
Hemligheten är bland annat ett svalt klimat och mycket begränsade skördeuttag. Mest känt är Nya Zeeland för sina vita viner på druvan sauvignon blanc. Även röda viner på pinot noir har rönt stor uppmärksamhet bland vinintresserade i världen.
Marlborough som ligger på 41 breddgraden, vilket ungefär motsvarar Bourgogne på det norra halvklotet, är Nya Zeelands största vinregion. Klimatet är svalt på grund av närheten till havet och har många soltimmar per år. Denna växelverkan mellan värme och svalka bidrar till vinernas ofta intensivt, fruktigt aromatiska och samtidigt syrafriska viner.
