Marzadro-destilleriets historia är som en svartvit film, historien om en era som nu verkar väldigt avlägsen, men som i själva verket inte är det. Detta var efterkrigsåren då Italien drabbades av obeveklig fattigdom, särskilt i bergsregioner som Trentino. Flickor i svårigheter fick gå “i tjänst” för överklassen.

Sabina Marzadro skonades verkligen inte från denna hårda verklighet. Efter att ha tillbringat tolv år i tjänst i ett hem i Rom återvände hon till sin hemregion. Där fanns hennes bror Attilio, en aktiv bonde, som fortfarande väntade på henne.
Sabina återvände hem med en stark önskan att förändra sitt liv och hade en dröm i bagaget: att genomföra konsten att destillera och producera bra Grappa med hjälp av pressrester som avdunstade på gårdarna i vinmakarnas hus.
I det gamla huset i Brancolino, Nogaredo, lyckades Sabina konstruera en alambic med hjälp av en välkänd kopparsmed. Genombrottsåret var 1949, då de första vagnarna fulla med pressrester började anlända till bakgården. Det var också vid denna tidpunkt som företaget förvärvade sina första kunder. Man hade en mycket tydlig vision för att göra sitt namn känt i destilleriernas värld. Det skulle baseras på att producera Grappa av hög kvalitet till rimliga priser.
Idag drivs destilleriet av den tredje generationen Marzadro och man destillerar i åtta kopparpannor som värms i vattenbad. Idag består portföljen utöver grappa bland annat av LUZ gin och flera olika grappabaserade likörer.
