Agricola San Felice ligger i sydligaste delen av Toscana i byn Castelnuovo Beradenga i hjärtat av Chianti Classico. Firman har förutom odlingar i appellationerna Chianti, Chianti Classico även så i Montalcino och Bolgheri.
Man har 140 hektar under vin i Chianti och Chianti Classico och mångfalden av jordmån, mikroklimat och den vida temperaturskillnaden har gjort att man delat in vingårdarna i fem zoner alla idealiska på sitt sätt för vinodling och planterat med den druvsort som är bäst anpassad för just den zonen.

Egendomen odlar främst Sangiovese, den druvsort som gjort distriktets viner berömda världen över. Men, man värnar även historiska, inhemska druvsorter och för det ändamålet har man inrättat en särskild musei- och experimentvingård kallad Vitiarium. Där odlas och studeras, i samarbete med universiteten i Pisa och Florens, hundratals druvsorter. En del av dem för att se vad de kan bidra med i produktionen och andra för att bevara för eftervärlden.
En sådan bortglömd druva som San Felice återupptäckt och tagit till sitt hjärta är Pugnitello som betyder liten knytnäve och är en liten kompakt klase med små druvor och stor potential. Druvan buteljerades för första gången som ett endruvsvin 2002 och skrevs samma år in i det internationella druvregistret. San Felice har genom åren fortsatt att göra vin av Pugnitello medan bara ett fåtal andra odlare använder den och då mest som kompletterande druva.
Redan 1980 innan Brunello di Montacino vinerna erhållit sin storslagna glans köpte San Felice Campogiovanni egendomen i sydvästra Montalcino, 20 hektar på bästa läge och vinerna under etiketten Campogiovanni är i dag firmans flaggskepp tillsammans med Vigorello som är en av de ursprungliga så kallade ”Supertuscans”.
Bell´Aja egendomen i Bolgheri köptes för ett antal år sedan och består av 6 hektar planterat med dom för området typiska druvsorterna Merlot och Cabernet Sauvignon. På bästa sydväst läge med många soltimmar och sval bris från Tyrrenska havet samt svala nätter finns förutsättningarna att producera eleganta och fruktdrivna viner.
Samtliga vingårdar sköts utifrån ett hållbarhetsperspektiv, där minimal miljöpåverkan och biologisk mångfald i fälten ingår som en naturlig del, allt under önologen Leonardo Bellaccini’s överinseende.
